image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Senaste inläggen
Search
 

DermaPen

Vad är Dermapen micro-needling?

Dermapen var den första mekaniska micro-needling penna på marknaden (2010) och är fortfarande marknadsledande världen över.

Dermapen micro-needling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som orsakar en kontrollerad skada i huden, med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av txempelvis fraktionerad laser , men Dermapen har mycket mindre biverkningar samt en kortare återhämtningstid. Dermapen-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Dermapen micro-needling rekommenderas till följande:

•    Huduppstramning och föryngring

•    Fina linjer och rynkor, inklusive ögonlock och läppar

•    Stora porer

•    Oren hud, acne

•    Milier, keratosis pilares

•    Pigmenteringar

•    Ärr – inclusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador

•    Hudbristningar

•    Alopecia

Hur går en behandling till?

En Dermapen-behandling går till på så sätt att 12 tunna och sterila engångsnålar, en stark motor och en automatisk vibrerande funktion skapar upp till 1300 microkanaler i huden per sekund. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden, mellan 0.25-2.5 millimeter. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen (t.ex. hyaluronsyra) som effektivt penetrerar ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden

Behandlingen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm (Emla) kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar.
Själva behandlingen går ganska snabbt och tar från 5-10 minuter beroende på vilken yta som ska behandlas. Hela ansiktet ta ca 35-60 minuter att behandla. Vanligtvis krävs 3-6 behandlingar med ca 3–6 veckors intervall för att nå ett optimalt och mer varaktigt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen.

100% sterila nålar och instrument används vid behandlingen.

Vad händer inför en behandling med Dermapen micro-needling?

Inför alla typer av hudbehandlingar så rekommenderar vi en personlig konsultation och rådgivning där ni tillsammans med hudterapeuten går igenom önskemål och problemområde samt fyller i en hälsodeklaration. Utifrån dessa rekommenderar hudterapeuten sedan vilka behandlingar som är bäst lämpad just för dig, samt informerar om fördelar och risker.

Vad händer efter behandlingen?

Efter en kur av behandlingar kombinerat med hudvårdsprodukter som hudterapeuten rekommenderat, kommer hudens kondition fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna. Behandlingsresultatet  beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Lyster/uppfräschning:   1-2 behandlingar 6-9 månaders intervall

Hudföryngring:              3-6 behandlingar 3-6 veckors    intervall

Akneärr                         6-8 behandlingar 3-6 veckors   intervall

Efter behandlingen kan du räkna med att huden blir lite röd och lätt svullen. Detta för att behandlingen skapat en inflammatoriskt process då mängder av tillväxtfaktorer frigjorts, och behöver tid att nyskapa kollagen och annan reparation. Normalt lägger det sig efter 24-48 timmar men ibland upp till en vecka beroende på hur djupt behandlingen man har gjort.

Försök att inte röra vid behandlade området allt för mycket efter avslutad behandling (risk för bakterier).

Följande reaktioner är vanliga efter en Dermapen micro-needling behandling:

Upp till 24 timmar: lätt rodnad, lätt svullnad.

1-2 dagar: lite stickigt, lite torr och uppstramad.

2-3 dagar: lite lätt fällning.

3-4 dagar: huden kan upplevas mycket torr.

4-5 dagar: helt återställd och normal funktion i huden.

Efter avslutad behandling är det av ytterst vikt att skydda huden, 48 timmar ( 2 dygn) efter behandlingen skall du undvika följande:

  • Direkt UV exponering (sol eller solarium), brun utan sol.

–  Hård fysisk träning.

–  Varma bad, jacuzzi eller bastu.

–  Swimmingpool/klorerat vatten eller bad i havet.

  • Andra hudvårdsbehandlingar, inclusive fillers eller Botox.
  • Tatuering på behandlat område.
  • Du får inte använda produkter med AHA, BHA eller PHA- syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter behandlingen.
  • Efter rodnaden har lagt sig bör du använda en hög solskyddsfaktor,  minst SPF 30, i minst en månad.

Kontakta omedelbart din hudterapeut om oväntade sidoeffekter uppstår eller om du har frågor.